Przesunięty przez: Slepy 2008-02-29, 22:43 |
Terminatory wszelakie |
T2 - rimejk T1 czy kolejna czesc? |
zupelnie nowa czesc. kontynuacja |
|
66% |
[ 6 ] |
rimejk - to samo tylko za wieksza kase :) jak ED 1,2 |
|
33% |
[ 3 ] |
|
Głosowań: 9 |
Wszystkich Głosów: 9 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Shark Attack 3: Megalodon
Krokodyl różańcowy

|
Wysłany: 2009-05-21, 17:09
|
|
|
grzEGOrz napisał/a: | Mapinguari napisał/a: | Mapinguari napisał/a: | 40% |
Shark Attack 3: Megalodon napisał/a: | 40 na ile? |
|
|
|
|
 |
KeniG
Krokodyl różańcowy Palladyn Gwiazdy Północy

|
Wysłany: 2009-05-21, 18:26
|
|
|
No to na ile? Do 50 mają skale?? |
_________________ "Religia jeno mocnej głowie służy"
"Andrew jest jak wino - im starszy, tym lepszy"
GDYBY BÓG NIE CHCIAŁ, ŻEBYŚMY JEDLI ZWIERZĘTA, NIE ZROBIŁBY ICH Z MIĘSA! |
|
|
|
 |
Slepy
Redaktor

|
Wysłany: 2009-05-21, 19:09
|
|
|
Ja myślę, że do 51, ale mogę się o kilka punktów procentowych mylić, wszak jestem tylko człowiekiem ziemskim, a nie robotem w PG-13. |
_________________ That's some bad hat Harry. |
|
|
|
 |
Slepy
Redaktor

|
Wysłany: 2009-05-24, 18:50
|
|
|
CGI ARNOLD |
|
|
|
 |
Mapinguari
Krokodyl różańcowy Pan Ninja

|
Wysłany: 2009-05-24, 21:15
|
|
|
Animatroniczy Arnold wyglądał lepiej. |
|
|
|
 |
KeniG

|
Wysłany: 2009-05-24, 21:18
|
|
|
Beznadzieja. Niby takie zaawansowanie techniczne dzisiaj filmowcy mają a zamiast pokazać pociski odbijające sie od mocarnej klaty Arnolda to pokazują mi jego facjate (jak bym przez dwadziścia lat mało się jej naoglądał) i błyski z karabinu. Tak to sobie w Universal Soldżer 8 można sceny akcji kecić a nie w mega produkcji gdzie jedynym powodem aby ją obejrzeć ma być mega rozpierducha. Nie podoba mi się! Gdzie oni tą kasiore utopili? W tym komputerowym Arnim? Arnold powinien całą ekipe filmową zjeść! |
_________________ "Religia jeno mocnej głowie służy"
"Andrew jest jak wino - im starszy, tym lepszy"
GDYBY BÓG NIE CHCIAŁ, ŻEBYŚMY JEDLI ZWIERZĘTA, NIE ZROBIŁBY ICH Z MIĘSA! |
|
|
|
 |
Slepy
Redaktor

|
Wysłany: 2009-05-24, 21:19
|
|
|
Mapinguari napisał/a: | Animatroniczy Arnold wyglądał lepiej. |
No raczej, w końcu Bottin go robił Zajebisty był też animatroniczny Arnold Winstona w T1:
 |
|
|
|
 |
Slepy
Redaktor

|
Wysłany: 2009-07-28, 15:10
|
|
|
A, przypomniało mi się, że oglądałem jakiś czas temu nowego "Terminatora" od pana Mekdżi no i ogólnie patrzydło jest w miarę zjadliwe, lepsze niż trójka od Mostova, ale to nie czyni go od razu dobrym filmem Na plus na pewno idą sprawy techniczne - efekty ładne, filterek spoko, no i najważniejsze - w miarę sensowny montaż, bez popularnego ostatnio szatkowania scen. W nowym "Termku" przeważają raczej długie ujęcia, wszystko ładnie widać itd. Na plus tez idzie Marcus czyli Sam Worthington, no i młody Reese, jak mu było temu aktorowi nie pamiętam, ale też był spoko. No i klimat spoko, ale to po części dzięki temu filterkowi. Na minus niestety cała reszta, z Christianem "Łat dont ju fakin anderstend" Bejlem na czele. Fabuła komiczna, koncertowo zmarnowana najlepsza postać całego filmu czyli wspomniany Marcus, głupota terminatorów momentami mega komiczna - w ogóle co to za wiksa, że w tej części termki zamiast zabijać rzucają ludźmi na odległość? Jeszcze taki Arnold to rozumiem, rzuca sobie Bejlem bo i tak zaraz go złapie i rzuci raz jeszcze (choć mało to mądre i tak), ale już terminator pozbawiony nóg? Film zabijają też różne dziwne patenty, takie jak puknięcie ludzika w klate przez T-800, podczas gdy w jedynce, w bliźniaczej scenie ten sam cyborg wyrwał typowi serce, czy komediowe wstawki z murzynką, która ma lekarstwo na wszystko - trza ci plastra? Nic prostszego, murzynka juz wyjmuje z kieszeni. Itd. itp. Reżyseria sama w sobie też kuleje, widać, że film choc po bożemu zmontowany to posklejany jest momentami bez ładu i składu. Dziwny to film, do wglądu raczej tylko dla fanów tematu i to też tylko w ramach ciekawostki. |
|
|
|
 |
Buio Omega
Aligator amerykański Ruszkowski Eugeniusz - ŁOGER

|
Wysłany: 2009-07-28, 15:47
|
|
|
A czemu do chuja pana nikt nie wspomniał o tym filmie
http://www.imdb.com/title/tt0098321/
Czekam na wyczerpujące i poważne dyskusje, ciekawostki, spostrzeżenia, wrażenia, itp.
Poza tym Bruno Mattei był znacznie lepszym i moim zdaniem bardziej uznanym reżyserem od Jamesa Camerona, dysponujący co prawda niewielkim budżetem, ale za to z głową pełną świeżych, innowacyjnych i przełomowych pomysłów które zrewolucjonizowały współczesne kino i nadały mu nowy wymiar. Niesłusznie nigdy nie nominowany do żadnych nagród i niby tylko wyśmiewany, a w istocie po kryjomu oglądali go i podkradali pomysły ci "najlepsi". Jednym z takich był właśnie Cameron, który ukradł nieszczęsnemu Bruno cały pomysł i dysponując znacznie większym budżetem nakręcił Judgment Day, film znany na całym świecie, a niedoceniane arcydzieło rzutkiego Włocha zostało skazane na zapomnienie... tak zajebiste kurwa zapomnienie, że trudno skądkolwiek ten film wygrzebać
|
_________________ Oddałem kiedyś mocz na ten wasz krzyż i nic mi nie jest - anonimowy internauta
Buio, możesz mi wylizać... - Czarna Pani
Czarna, mogę Ci wylizać... - Buio Omega
 |
Ostatnio zmieniony przez Buio Omega 2009-07-28, 16:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Critters
Administrator I know this style. It's my style!

|
Wysłany: 2009-07-28, 16:01
|
|
|
Buio Omega napisał/a: | Poza tym Bruno Mattei był znacznie lepszym i moim zdaniem bardziej uznanym reżyserem od Jamesa Camerona, dysponujący co prawda niewielkim budżetem, ale za to z głową pełną świeżych, innowacyjnych i przełomowych pomysłów które zrewolucjonizowały współczesne kino i nadały mu nowy wymiar. Niesłusznie nigdy nie nominowany do żadnych nagród i niby tylko wyśmiewany, a w istocie po kryjomu oglądali go i podkradali pomysły ci "najlepsi". Jednym z takich był właśnie Cameron, który ukradł nieszczęsnemu Bruno cały pomysł i dysponując znacznie większym budżetem nakręcił Judgment Day, film znany na całym świecie, a zapomniane arcydzieło rzutkiego Włocha zostało skazane na zapomnienie... tak zajebiste kurwa zapomnienie, że trudno skądkolwiek ten film wygrzebać |
Wprawdzie tego niewątpliwie ogromnego arcydzieła nie miałem rubasznej przyjemności oglądać, ale za to buńczucznie ogarnąłem już parę lat temu inne mega arcydzieło Brunona zwace się 'Robowar' będący połaczeniem 'Predatora' i 'Robocopa' a w rezultacie o wiele lepsze od obu tych filmów razem wziętych. Gdybym miał oceniać to wystawiłby w pełni zasłużone 65109/4021
! |
_________________ 'Jestem pułkownik Hogan. Będziecie się do mnie zwracać Panie pułkowniku, nie inaczej!' |
|
|
|
 |
KeniG

|
Wysłany: 2009-07-28, 16:18
|
|
|
A mi to znajomi nie chcą wierzyć że cameron w swojemu T2 dał podtytuł "dzięń sądu" ze względu na fakt że wcześniej sie pojawil Terminator 2 aka shoking dark.
Critters tobie polecam to: http://www.imdb.com/title/tt0086176/ ładnie na planie szczurki rozwalali! |
|
|
|
 |
Buio Omega
Aligator amerykański Ruszkowski Eugeniusz - ŁOGER

|
Wysłany: 2009-07-28, 16:21
|
|
|
łoj toś się Pan chyba ciutkę spóźnił. Fabio ma to nawet na polskim vhsie.
Choć jak znam grubasa, to wcale nie musiał tego oglądać (podobnie jak 70% filmów w swej kolekcji )
a film jest wyborny i fpytkowy! a zakończenie ścina z nóg |
_________________ Oddałem kiedyś mocz na ten wasz krzyż i nic mi nie jest - anonimowy internauta
Buio, możesz mi wylizać... - Czarna Pani
Czarna, mogę Ci wylizać... - Buio Omega
 |
|
|
|
 |
Critters
Administrator I know this style. It's my style!

|
Wysłany: 2009-07-28, 16:42
|
|
|
Buio Omega napisał/a: | Choć jak znam grubasa, to wcale nie musiał tego oglądać (podobnie jak 70% filmów w swej kolekcji ) |
Mam i oglądałem już ze 4 wsie temu i powiem jedynie, że było to rubaszne uczucie
Ej no jakbyś miał taką giga hiper kolekcję też byś wszystkiego nie obejrzał
Na szczescie nie jest zle. Czarna Panienka przy swej giga hiper kiosk duper kolekcji, napewno nie widziała wielu filmów. |
_________________ 'Jestem pułkownik Hogan. Będziecie się do mnie zwracać Panie pułkowniku, nie inaczej!' |
|
|
|
 |
MauZ
Krokodyl różańcowy

|
Wysłany: 2009-08-05, 15:22
|
|
|
 |